Nem megy az üzlet? Hívd Nagyapát!

Kevés üzleti tanáccsal értek ennyire egyet. Miközben a mindennapi eszközeink látványosan repítenek minket előre az időben, érdekes módon olyan hatásuk is van, ami a múltat idézi. Sokan azt tartják, hogy a közösségi média eszközök használatára a nagyszüleink alkatilag jobban fel vannak készülve, mint az ifjabb nemzedék. Nem technikai, hanem tartalmi szempontból.

Tudjuk mennyire könnyű bármiről véleményt mondani, bárki által közzétett tapasztalatokat megismerni. Ennek az üzletre nézve is lett jócskán hatása. Nincsenek trükkök, átverések, be nem tartott ígéretek következmények nélkül. Ha valaki „ki nyit egy boltot” annak egyszerűen jól kell azt csinálnia. Úgy, ahogy a nagyapáink idejében az még természetes volt. Miért? Mert ők adtak a jó hírükre. Tudták, hogy annál nincs nagyobb érték. Hogyan? Először is nem mesterkélten, a csillagot is lehazudva. Személyesen, hitelesen, türelmesen. Bíztak abban, hogy az elégedett kuncsaft hoz majd másikat is. A lényegükből fakadt, hogy nincs átverés, csak segítőkész hozzáállás, jó szolgáltatás.

Nincs ma könnyű dolga annak, aki keresi a lehetőségeket az üzletének fejlesztéséhez. Folyamatosan oda kell képzelje a nagy nyilvánosságot és tisztában lennie azzal, hogy csak olyat tehet, ami bárki előtt vállalható.

Még sincs más lehetőség. A nyomulásnak vége. Nincs az a pénz, amivel hosszabb időre át lehet jutni a nagy zalarge_NJ-wine-library-owner-vaynerchukjon és utat törni mindíg új kuncsaftok felé. Két dolgot lehet tenni. Jó boltot nyitni és gondoskodni arról, hogy aki ilyet keres az megtalálja. A többi szép lassan majd menni fog. Ez a nagyvilágunk kisvárosi szabályok szerinti működése. Szerencsére.

Erről a témáról szerintem ez az egyik legjobb előadás. Megéri az az egy óra, ha valaki kíváncsi arra miért vitte ilyen sokra Gary Vaynerchuck, aki három évesen került Belorussziából New Jersey-be. A könyvmolyoknak itt egy kis adalék még hozzá.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s