Külföldre dolgozni itthonról (Svájc)

Ahogy az ilyen történetek kezdődni szoktak: az ismerősöm ismerőse új színt hozott az életünkbe. Ő történetesen svájci és évek óta külsős pénzügyi tanácsadóként és kontrollerként dolgozik svájci kórházaknak. Mikor megismerte mivel foglalkozunk, mármint hogy tetszőleges rendszerekből kinyert adatokból állítunk elő vezetői információs, illetve kontrolling rendszereket, felgyulladt az agyában az a bizonyos lámpa és beindult az együttműködés.

Szerencsénkre a svájci kórházak nagy része egy ottani fejlesztésű rendszert használ, melyből másoknak addig nagyon nehéz volt megfelelően kinyerni adatokat. Ide is magyar mérnökök kellettek. Ez a szerénytelen kijelentés megengedhető, mert holland, német és osztrák cégek is tettek már erre korábban kísérletet. Nem kisebb helyen, mint a davosi kórházban kellett bemutassuk milyen rendszert tudunk kiépíteni, melyből a vezetők addig nem látott módon át tudjáksw shutterstock_150411200-638x380 tekinteni az intézményük gazdálkodását. Egy évig tartott, míg minden a helyére került. Ebben az időszakban szerződés nélkül, a saját költségünkre dolgoztunk azért, hogy megmutassuk mit tudunk. Mikor minden adat a helyére került és meglátogattuk a kórház vezetőjét és gazdasági igazgatóját, végre eljutottunk a szerződéskötésig. Mikor ott tartottunk, hogy a befektetéseink megtérülése végett szeretném, hogy két évig ne lehessen rendes felmondással megszüntetni a szerződést, a kórház vezetője komolyan rám nézet és azt mondta: nem szüntetjük meg, de más az indok. Én nem akarom, hogy előbb véget érjen a szerződés, mert szükségem van magukra. Nem hittem a fülemnek. Nagyon nagy bizalommal volt irántunk – nyilván köszönhetően az előzményeknek is – és komolyan számított a munkánkra. Kívánom minden szállítónak, hogy éljen át ilyen perceket akár itthon, akár külföldön. Ez öt éve volt, azóta is partnereink, tíz újabb svájci kórházzal egyetemben.

Különleges élmény külföldre is dolgozni. Talán másokat is inspirálhat arra, hogy nem kell hosszabb távra elhagyni az országot ahhoz, hogy felkutasson ilyen lehetőségeket. Az persze tevékenység függő, hogy mivel egyszerűbb, vagy nehezebb erre vállalkozni. Ami biztos: kinti jó partner, türelmes befektetés, ott nehezen hozzáférhető szakértelem és egy itteni kiszolgáló háttér felépítése elégnek kell legyen ahhoz, hogy erre az útra lehessen lépni.

Az elmúlt öt évben rengeteg további különleges élményünk volt. Többször versenyeztünk más országbeli szállítókkal és talán ma már nagyon is számolnak velünk. Egyik legnagyobb meglepetésem az volt, mikor kiderült az egyik potenciális ügyfelünk vezetője magyar származású. Három éves korában kerül ki Svájcba, ma már tekintélyes orvos, saját klinikával. Nagyon jó érzés volt találkozásunkkor összemosolyogni azon, mire vihetik a magyarok. Főleg persze Ő, de ez már egy másik történet…

Reklámok

Külföldre dolgozni itthonról (Svájc)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s